MINNESTUND

Tåkeutsikt

I ro og stillhet

Først og fremst kondolerer vi. Det er tungt å miste noen man er glad i og desto viktigere å samles for å ta farvel sammen med kjære og nære. Dette hjelper i sorgprosessen da dere kan sammen mimre om de gode og varme tidene dere hadde med den avdøde. I enkelte tradisjoner feires minnestunden med gravøl, noe som nærmest skaper bryllupstemning blant de samlede. Det er uendelige mange måter man kan ta farvel på og vi ønsker å skape en varm og koselig ramme rundt dere i den vanskelige tiden.

Det lokalet som egner seg best for minnestund på Moldegaard er Stallmestergaarden da det er det mest forseggjort av lokalene. Dere kan bestille inn catering eller snitter/tapas og kan enten få drikke levert av leverandøren eller holde dette selv. Vi har flere gode kontakter i bransjen vi kan anbefale og hjelper gjerne til med kontaktinformasjon. Kanskje det var en spesiell favoritt drikkevare som den avdøde foretrakk og som dere gjerne vil huske på? Vi stiller gjerne med en hus-økonom som tar seg av lokalet og oppvasken mens minnestunden pågår.

Ønsker du å avholde minnestunden på Moldegaard?

TING Å TENKE PÅ

Det er veldig fint om dere får litt hjelp fra venner eller familie til å ordne noe av logistikken etter seremonien. De fleste føler lettelse om de kan være til hjelp eller støtte dere i denne tiden. Noen kan kanskje ta med noen av blomstene slik at dere har noe pynt på lokalet etterpå? Eller kjøpe med seg lys og servietter? Ekstra omtenksomt er det om noen kan ta en liten ringerunde til de pårørende slik at dere har en oversikt over hvem som kommer til minnestunden. Dette kan hjelpe med riktig bestilling av catering.

Stallmestergaarden har lydanlegg om dere ønsker noe rolig bakgrunnsmusikk og mikrofon for taler. Det kan også være fint med en fremvisning av bilder dere har sammen men den avdøde. Disse kan gjerne inkludere gode stunder med de pårørende som er samlet i lokalet. Det er godt mulig dere ønsker å ha noe spesiell musikk som den avdøde var glad i til å mimre til.

Noe ekstra som kan bidra til at minnestunden blir spesiell er om dere skaffer inn en liten notatbok eller journal for samlingen. Her kan dere klistre inn bilder som er av betydning og skrive noe personlig til den avdøde. Om alle blir bedt om å skrive ned et lite minne de sitter inne med så får dere noe fint å se tilbake på.

Dette er en vanskelig tid men den kan også være varm og inkluderende. Minnestunden skal være en støtte i sorgen og en påminnelse om kjærlighet. Dette går fint, dette klarer dere. Tar dere motet til og sier noen ord ved samlingen blir det desto varmere og rørende for de samlede.