KONFIRMASJON

Konfirmant og far

Konfirmant og far

Det er utrolig å se at poden har nå blitt konfirmant og hvor raskt tiden flyr av gårde. Moldegaard er en nydelig plass å markere denne spesielle dagen etter seremonien er utført. Dere kan ta vakre bilder i parken eller steinhagen av den flotte konfirmanten og familien, både før og etter måltidet.

Selskapslokalet vårt, Stallmestergaarden har kapasitet for opp til maks 90 gjester men er nydelig for mindre arrangement.

Dere kan ta med alt dere ønsker av mat og drikke eller bestille catering. De fleste ønsker å ha med kaker til kakebordet og det er deilig med hjemmelaget bakst. Det finnes fat, tallerkener, bestikk, glass, lysestaker og noe pynt på lokalene våre som dere gjerne kan bruke. Det er gode toalettfasiliteter og vi holder det fint og rent og husleien inkluderer 4 timer overflate- og gulvvask. Om det er merarbeid så vil det komme en ekstra kostnad avhengig av antall timer som brukes.

Om dere vurderer å feire konfirmasjon-seremonien på en lørdag så gjør vi oppmerksom på at det største lokalet er flittig utleid til vordende brudepar.

Lykke til med planleggingen – dette går veldig fint! Vi anbefaler at dere trener litt på talen til konfirmanten kvelden før arrangementet da det blir fort veldig rørende (og ty til tårer).

HUSKELISTE TIL KONFIRMASJON

Dette klarer dere fint men det er uansett lurt å få med seg noen tips til huskelisten. Mesteparten kan også den unge lovende være med å planlegge.

 1. Bestill konfirmasjon seremoni i god tid da de fleste har en del kurs de må gjennom før konfirmasjonen.
 2. Om dere skal bestille bunad trenger dere veldig god tid! Det kan ta over 1 år å få bunaden på plass og det blir utallige prøvinger.
 3. Bestill lokale så snart som mulig om dere foretrekker å ha det på Moldegaard.
 4. Send gjerne en «Hold datoen» så snart dere vet datoen til de dere ønsker å invitere.
 5. Bestill invitasjonskort eller lag de selv og send de 1-2 måneder før feiringen.
 6. Skal dere vise bilder på lerret? Da er det tid for å samle inn de beste i en mappe og lage ett lite «show».
 7. Catering eller lage maten selv? På Moldegaard er dere fri til å bestemme slik dere selv ønsker men utstyret på Stallmestergaarden krever kjennskap til storkjøkken.
 8. Begynn gjerne tidlig med forberedelser til tale til konfirmanten. Ta en blokk og kast dere ut i skriblerier, les litt poesi og søk inspirasjon i minnene fra konfirmanten sin barndom. Kanskje det er noen få minner som er spesielt sterke som kan benyttes? Noe morsomt? Noe råd? Her er et eksempel på en konfirmasjon-tale fra en mor til datter (på engelsk). Konfirmasjon-tale til datter
 9. Kjøp inn varer/catering og drikke for feiringen.
 10. Er det noen i familien som er flink til å bake? Hjemmebakst er deilig til kaffen.
 11. Organiser servering og eventuelt rydding med venner/venninner eller lei inn servitører.
 12. Husk å ta med kamera eller en god mobil og ta bilder! Denne dagen vil dere se tilbake på.
 13. Kos dere MASSE med dagen!