Bryllup

Dere får en helt unik og enestående opplevelse i vakre hager og lokaler på Moldegaard. Hos oss vil dere kunne feire den store dagen i landlige og romantiske omgivelser med varierte beplantninger fra vår til høst. Et perfekt anlegg for et vakkert bryllup!

VIELSER

En nydelig start på feiringen er å holde bryllupsseremonien i parken eller i det koselige Seremonihuset. Det er en ganske så spesiell opplevelse å ha hele brylluparrangementet på en plass der dere er i fokus fra start til slutt. Her vil dere kunne avslutte den unike seremonien med bobler i glasset og en høytidelig skål til paret.

Det er to plasser i parkanlegget som peker seg ut for vielser. Det ene er den store gressplenen midt i anlegget, omkranset av rododendron busker og enorme trær. Noen av disse går tilbake til statsminister Mowinckel sin tid da han importerte vekster fra Nord Amerika på sine skip. Bautasteinen ligger som et midtpunkt på plenen der det er naturlig for brudeparet å stå foran en seremonimester for vielsen. Denne steinen markerer stedet der den gamle ærverdige sveitservillaen sto før den ble revet på 50 tallet. Kjelleren til dette bygget ligger fortsatt som en påminnelse under deler av plenen og bautaen.

Det andre stedet som peker seg ut ligger like nedenfor den store plenen ved liljedammen. De gamle steintrappene leder gjestene naturlig ned til dammen i en tilnærmet tunnel av kirsebærtrær. Her vil hele brudefølget kunne innta noen sitteplasser og ståplasser før brudeparet ankommer. Det er et vakkert skue når brudeparet stiller seg mellom kirsebærtrærne og liljedammen for vielsen.

Seremonihuset er en sjarmerende steinbygning som ligger midt på gårdstunet med eføy klatrende langs veggene. Her er det varme i gulvet og rommet er både intimt og romantisk med plass til opp til 70 personer. Om det skulle regne på den spesielle dagen så er dette en vidunderlig løsning som allikevel skaper en helt spesiell stemning.

Velkommen til en helt unik vigselopplevelse som skaper minner for livet!

BRYLLUPSFEST

Stallmestergaarden Moldegaard er det lokalet som egner seg best til bryllupsmiddagen og festen. Dette er et romantisk og rustikk lokale i to etasjer med oppdekkingsplass til opptil 80 personer. Dette leies ut til fastpris og er åpent mellom 1 april og 30 september. Dere er fri til å bestemme leverandører og kan da sette opp arrangementet helt etter eget ønske og budsjett.

Første etasje har et moderne og åpent kjøkken, bar, vinlager, restaurant lokale og toaletter. Andre etasje har en sjarmerende cognacstue med Murano lysekrone og bar som egner seg til aperitiff og kaffe-avec.

Lokalet klargjøres av venner, bekjente eller innleid hjelp slik at alt står klart for dere ved ankomst. Inkludert i husleien er det som er tilgjengelig av glass, bestikk, fat, kjøkkenutstyr, og gass for ovnen. Duker og servietter kan leies inn av catering firma men bordene er vel så pene uten duker.

Når det gjelder bespisning og drikke står dere fritt i hvordan dere selv ønsker å organisere dette. De fleste velger å leie inn catering for mat og servering men foretrekker egen bar. Så fremt det ikke er salg av alkoholholdige drikker er det ikke nødvendig å søke om skjenkebevilling. Har dere en kyndig kokk i familien? Dere kan selv stå for matlagingen men de som er ansvarlig på kjøkkenet må ha kjennskap til storkjøkken utstyr. Vi har eksempelvis gasskomfyr, varmeskap og annet som er vanlig utstyr i matlagingsbransjen.

Vanlig renhold inntil 4 timer er inkludert i prisen (vask av gulv og overflater). For å forsikre både dere og oss at lokalet er i god orden lever vi en hus-økonom til en timepris som tar oppvasken på løpende hånd under selskapet. Dette sørger for at det da blir mindre merarbeid etter selskapets avslutning.

Ønsker du å ha ditt bryllup på Stallmestergaarden? Bestill i dag!

OVERNATTING

Har dere gjester som kommer tilreisende? Har dere en gjeng med behjelpelige venner/venninner som skal rigge til lokalet kvelden før? Har dere lyst å sjekke over bekledning og sminke før dere ankommer lokalet eller kanskje skifte til mer komfortable antrekk i løpet av kvelden?

Moldegaard har overnattingsmuligheter i nydelige rom og suiter. For brudeparet anbefaler vi Moldegaardsuiten som har 2 soverom, stue, bad og kjøkken. Suiten er midt mellom selskapslokalene Stallmestergaarden og Rytterstuen, noe som gjør at den er perfekt for skift av antrekk, barnepass og overnatting. Vi har også to dobbeltrom på Rytterstuen som ligger i andre etasje i nærhet til både Moldegaardsuiten og Stallmestergaarden. Disse passer utmerket for vennegjengen som skal hjelpe til med arrangementet. Det finnes to flotte dobbeltrom og en Statsministersuite med to rom på Villa Moldegaard. Statsministersuiten har tilgang på både sauna og basseng i rolige omgivelser og er spesielt avslappende for de tilreisende.

HUSKELISTE

Huskeliste

Nå er det en del brudepar som er i full gang med forberedelsene sine, men det er ganske mye som en må holde styr på og da kan det være kjekt med en liten sjekkliste. De fleste har nok husket å gå det meste av papirarbeidet i orden (attester og offentlige papirer), men om ikke så må det prioriteres!

Innen den siste tiden før arrangementet er det anbefalt å få de siste detaljene i orden:

 1. Meny – lag menykort og program
 2. Blomster
 3. Bestill individuelle småting (slik som servietter med monogram eller annet)
 4. Lag talerliste
 5. Dobbeltsjekk brudekjolen
 6. Møt med fotografen
 7. Møt med toastmaster
 8. Legg inn gjestene i database og kontakt de som ikke har svart
 9. Kjøp inn varene for baren
 10. Bekreft tid for hår og sminke
 11. Send informasjon til transportselskap
 12. Lag bordplan
 13. Kjøp små gaver til brudepiker og hjelpere
 14. Arranger hjelperne til den store dagen – gave ansvarlig, barnepasser osv
 15. Få spa behandling
 16. Gå med bryllupskoene slik at de blir komfortable
 17. Pakk for bryllupsreisen

Ikke få panikk! Det ordner seg alltid. Så er det bare å krysse fingrene for fint vær men det sies at regn i sløret betyr lykke og mange barn i fremtiden…

Til alle brudeparene ønsker vi det beste for den store dagen og felles fremtid!